26. април 2019.

TATAPRED JUTRO, DANAS NA VELIKI PETAK, SANJALA SAM MOG OCA.

I, KAO U SVAKOM SNU, BILI SMO DRUGAČIJI – ON, MLAĐI, SMIRENIJI, KAO DA MI JE STARIJI BRAT, A NE OTAC. ALI, PUN LJUBAVI, NEŽNOSTI, SEDI SA MNOM, PRIČAMO KAO ŠTO TO NISMO NIKADA ČINILI ZA NJEGOVOG ŽIVOTA....I SADA MI DUŠA BRIDI OD TE STRUJE RAZUMEVANJA I BLISKOSTI IZMEĐU NAS, OSEĆAM NJEGOV LAKI DODIR NA RUCI, ZA NJEGA TOLIKO SNAŽAN NAČIN IZRAŽAVANJA EMOCIJA.

ZAPAHNUO ME JE DAŠAK ŽIVOTA, KOJI SMO MOGLI IMATI, SAMO DA JE.....DA NIJE.....DA NAM PRUŽENA ŠANSA. I NJEMU I MENI. PRAVA DEFINICIJA PORAZA, SUROVA I NEUMITNA.

MOJ TATICE, DA SI BAREM MOGAO POSTUPATI DRUGAČIJE.....DA SAM JA IMALA, BAR U TRAGOVIMA, SPOSOBNOST SAGLEDATI STVARI I IZ DRUGOG UGLA.....DA SAM BILA MALO MANJE SLIČNA TEBI, UPORNA I TVRDOGLAVA, SA VIŠE RAZUMEVANJA I MANJE TEŠKIH SEĆANJA....DA NISMO...I DA JESMO.

SVE BI BILO DRUGAČIJE.

KADA POGLEDAM SEBE U OGLEDALU, VIDIM TVOJ LIK....KADA SE NAMRŠTIM OD USREDSREĐENOSTI, SLEGNEM RAMENIMA, JER SE NEVOLJE MORAJU PRIHVATITI I NAUČITI ŽIVETI SA NJIMA, VIDIM TEBE.....KADA POKUŠAVAM REŠITI NEKI PROBLEM, SA NAJBLAŽIM MOGUĆIM POSLEDICAMA, MIREĆI SE SA NEIZBEŽNIM, SHVATAM DA RAZMIŠLJAM TVOJOM GLAVOM I TVOJIM ZDRAVIM RAZUMOM, KOJI SAM NASLEDILA OD TEBE. I MNOGO MI, MNOGO NEDOSTAJEŠ. ŠTO VREME PROLAZI, SVE VIŠE.

MOJ TATA, ZNAM DA SI NEGDE, OSETIM TVOJE PRISUSTVO. I ZNAM DA MI NE ZAMERAŠ MOJU SVOJEGLAVOST I NEDOSTATAK VOLJE DA TE POKUŠAM, BAR MALO, BAR U TRAGOVIMA RAZUMETI. PREVIŠE JE BILO BOLNIH USPOMENA, PREVIŠE SAM BILA MLADA I TI TO DOBRO ZNAŠ.


ODAVNO SAM TI SVE OPROSTILA. JOŠ, KAD BIH SAMO MOGLA OPROSTITI SEBI......

6 коментара:

 1. ZAPAHNUO ME JE DAŠAK ŽIVOTA, KOJI SMO MOGLI IMATI, SAMO DA JE.....DA NIJE.....DA NAM PRUŽENA ŠANSA. I NJEMU I MENI. PRAVA DEFINICIJA PORAZA, SUROVA I NEUMITNA.

  ОдговориИзбриши
 2. Oprosti, ali nakon svega da te pitam: misliš li da on može oprostiti sebi?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Nije mogao, znam to jako dobro. Bio je prepošten, da bi sam pred sobom predstavljao stvari drugačije. Jedino, što na prste jedne ruke (mislim da je i to previše), mogu nabrojiti trenutke kada je govorio o svojim promašajima. Ali, itekako je bio svestan svega, sebe nikada nije lagao.

   Избриши
 3. Pozdrav prijatelji, moje ime je Šefik Džaferović. Ja sam iz Sarajeva. Ovdje sam da širim dobre vijesti potrebitima. Bila sam depresivna kada me je supruga ostavila zbog drugog muškarca, jer sam tražila da prestanem s radom jer sam imala rak i ja sam pukla. Oduzela mi je jedinu kćer, pa mi je jedina opcija bila da umrem, pokušala sam je nazvati, ali ignorisala me, poslala sam joj tekstualne poruke i odjednom mi je odgovorila i rekla da je više ne zovem ili šaljem, pa ću jednog dana stupiti u kontakt sa moj prijatelj na Facebooku i objasnio sam mu svašta, a rekao mi je i da je imao iste probleme i prije toga, upoznao me sa čarobnjakom zvanim Doktor osagiede, poslao mi je svoj lični e-mail i kontaktirao sam ga putem [doctorosagiede75@gmail.com] a on mi je brzo odgovorio objasnio sam mu svoje probleme i rekao mi je da se ne brinem da je to učinio za toliko mnogo ljudi koji nikada nisam vjerovao u čaroliju, ali prevario sam se da bih ga pokušao uvjeravao me 24 sata da baci čaroliju i izliječi me od raka i nađi mi bolji posao i odjednom mi je poslao lijekove za svoju bolest, uzeo sam ga samo 2 dana i bio sam slobodan. Sljedećeg dana nisam vjerovao svojim očima, neko je pokucao na moja vrata i nisam tog dana nikoga očekivala, odjednom je to bila moja žena rasplakala sam se i nisam mogla to podnijeti, molila sam se i tražila mi oproštenje, odmah sam dobila poziv od svoje kompanije u kojoj sam radila godinama, a promaknuta sam u mjesto direktora paragonske kompanije u SAD-u, molim vas da mi pomognete zahvaliti doktoru osagiede za obnavljajući sve što sam prije izgubio, molim vas da savjetujem svima kojima je potrebna pomoć da se jave liječniku osagiede putem njegovog osobnog e-maila na [doctorosagiede75@gmail.com] ili whatsapp na +2349014523836 hvala Bogu da blagoslovi one kojima treba vremena da pročitaju svjedočanstvo sretno

  ОдговориИзбриши
 4. Pročitala sam ovaj post kad je objavljen i nisam komentarisala, ne znam šta bih rekla. I ja sam relativno rano ostala bez oca, treći dan po rođenju svoje starije ćerke. Iako nisu savršeni, naši su.

  ОдговориИзбриши