19. фебруар 2017.

VERA VIŠE NE ŽIVI OVDE
DOŠLA SVOJEVREMENO U MOJ OFFICE JEDNA STRANKA, VEĆ DESETINAMA GODINA ŽIVI U AUSTRIJI.....OBAVISMO MI BRZO ONO ZBOG ČEGA JE DOŠLA, PA KRENUSMO U DIVAN O AUSTRIJI, U KOJOJ NISAM BILA VEĆ GODINAMA, NEMAM POJMA ZAŠTO, VALJDA IZ INATA, A SVOJEVREMENO, U RUŽNA STARA VREMENA NE BIH SASTAVILA 2 MESECA, A DA NE ODEM TAMO. ATMOSFERA, MIR, UREDNOST, ŠTA LI.....

POČNE ONA MENI DA KUKNJA KAKO SE SADA TEŠKO ŽIVI TAMO, REČE DA NI AUSTRIJA NIJE ONO ŠTO JE BILA. DOBRO, SLOŽILA SAM SE, NISMO NI MI VIŠE ONO ŠTO SMO BILI, PA ETO, ODROBIJAVAMO SVOJE.

KAD JE VEĆ ONAKO DOBRO ZAPENILA, U TRENUTKU DOK JE UZIMALA DAH, REŠIH DA JE PREKINEM I UPITAH JE ZNA LI KAKO SE ZOVE PREDSEDNIK REPUBLIKE.....

ZANEMELA JE. POČELA DA MISLI.....I MISLI....NAPROSTO VIDIM KAKO JOJ SE VIJUGE ŽULJAJU JEDNA O DRUGU......I ONDA, KAPITULIRAJUĆI, SAOPŠTI MI DA – NE ZNA!

E, TU SE ONDA JA PUSTIH SA LANCA.....PA JOJ REKOH DA, SVE DOK NEMA POJMA KAKO SE ZOVE PREDSEDNIK DRŽAVE U KOJOJ ŽIVI, MOŽE SEBE SMATRATI JAKO, JAKO SREĆNOM ŽENOM.

DAKLE, ZAŠTO ISPRIČAH OVU PRIČU?

PREDSEDNIK JE, PREMA NAŠEM USTAVU, KOJI SE, UZGRED BUDI REČENO, RAZVLAČI I UKALUPLJUJE PREMA DNEVNIM POTREBAMA, SAMO FIGURA, DODUŠE JAKO DOBRO PLAĆENA I SA MNOGO PRIVILEGIJA, ALI FIGURA! NEMA OBAVEZA ZA KOJE ODGOVARA, NE POLAŽE RAČUN NIKOME, POD USLOVOM DA NEPREKIDNO BUDE MUDAR I IDE NIZ DLAKU SVIMA, DA SE TRUDI POVREMENO POJAVLJIVATI, SA SVE PRVOM DAMOM U FIRMIRANIM KOSTIMIMA, TAŠNAMA I OSTALOM AKSESOARU, TO VALJDA ZBOG IMIDŽA ZEMLJE, VEROVATNO FINANSIRANIH IZ NEKIH POSEBNIH FONDOVA, ČIJI BIH PRAVILNIK JAAAAAAAAAKO VOLELA VIDETI.....

MISLIM, TAKO BI TREBALO BITI, BAR PO ONOME ŠTO PIŠE U TOM FAMOZNOM USTAVU, KOJI SVI RAZVLAČE PO POTREBI I TUMAČE, KAKO NJIMA ODGOVARA, NARAVNO, AKO IM JE BOG UJAK, PA MOGU DOŠAPNUTI SVOJE CENJENO MIŠLJENJE TZV. NEZAVISNOM SUDSTVU I......NAROČITO USTAVNOM SUDU.

DAKLE, KADA BIH SE PONOVO RODILA, ŠTO NE ŽELIM SEBI NI U NAJBORIM KOŠMARIMA, ODMAH BIH SAOPŠTILA DA ŽELIM, KADA PORASTEM, BITI ISKLJUČIVO – PREDSEDNIK. LADOVINKA, BRATE, BEZ MERE I GRANICE. JEDINO ME BRINE MALO ONAJ AVION, MNOGO JE MATOR, DA MU ŠTOGOD NE RIKNE ILI POFALI, ŽIVA NE ZNAM KAKO BIH PODNELA TAJ ŠOK.

TAKO BI BILO LEPO BAVITI SE DOBROTVORNIM RADOM....TO BIH PREPUSTILA PRVOM GOSPODINU, TJ. MOM ZAKONITOM, PA NEKA SE ON PATI SA POSLOVNIM PROSTORIMA, ČIJI ZAKUP ZA PAR STOTINA KVADRATA KOŠTA NEKOLIKO HILJADA EVRA MESEČNO (?????????), A FIKSNI TROŠKOVI – ZARADE ZAPOSLENIH, ZAKUP I JOŠ OSTALIH PAR HILJADA STAVKI, KOJE SU TOP SECRET, ODNOSE POLOVINU PRIKUPLJENIH SREDSTAVA, ZA KOJA NIKO ŽIV NE ZNA KOLIKO IH JE I KO SU SVE DONATORI. NARAVNO, ZBOG UGLEDA ZEMLJE, NE BIH MU DOZVOLILA DA NOSI NIŠTA DRUGO OSIM ARMANIJA, ARMANĐILDA ZENJE.....EVENTUALNO SAWIL ROW, ALI UMERENO, TEK PO KOJI DETALJ. VALJDA PRVI GOSPODIN MORA IZGLEDATI REPREZENTATIVNO.

STROGO BIH VODILA RAČUNA O ŠTEDNJI I IMOVINI, KOJU POSEDUJEM. GDE TO PIŠE DA KUĆA MORA BITI NA MOM IMENU, KADA IMA TOLIKO ROĐAKA I POUZDANIH (?!?) PRIJATELJA, KOJE VALJA OBEZBEDITI, A VALJDA BI MI BILI I ZAHVALNI.

ZAPOŠLJAVALA BIH, MOG MI LAPTOPA, KOJI NEŠTO RIKNJAVA U POSLEDNJE VREME, SAMO NAJROĐENIJE. SPOSOBNI LJUDI, NISU ONI KRIVI ŠTO SU SA MNOM U SRODSTVU. DODUŠE, KAŽU DOBRO INFORMISANI, DA SE BROJ ROĐAKA POVEĆAVA GEOMETRIJSKOM PROGRESIJOM, KADA DOĐEŠ NA FUNKCIJU, ALI SAM SIGURNA DA ZLOBNICI  - LAŽU!

NE BIH PEKLA RAKIJU, ALI BIH ZATO PRAVILA LIKERE.......ČOKOLADNE PONAROČITO, ČOKOLADA JE DOKAZANO ZDRAVA, DIŽE NIVO SEROTONINA – HORMONA RASPOLOŽENJA. NAŠAO BI SE TU I KOJI DONATOR ZA SIROVINE, MOJE VREME BI BILO BESPLATNO, SVE ZA MOJ NAROD, DAKLE, DELJENI BI MASOVNO NARODU, A NE SAMO UGLEDNIM GOSTIMA, KOJI NAS KRPE, KRITIKUJU, PONIŽAVAJU, SVE SMIŠLJAJUĆI KAKVU ĆE NAM JOŠ PODLOST SMESTITI, DOK SE RUKUJU....I RUKUJU.....JER FOTOREPORTERI NAVALILI, A VALJA NAPRAVITI PRAVI KEZ I ILUZIJU KAKO SE SVI VOLIMO I OBOŽAVAMO, NE MOŽEMO JEDNI BEZ DRUGIH.

ALI, NIJE OVO NEKA MOJA NEPODOPŠTINA, DA UĐEM I JA U PREDSEDNIČKU TRKU, KAO ŠTO STE, HAJDE DA SE NE LAŽEMO, POMISLILI.

OVO JE SAMO UVOD U NEŠTO, ŠTO JE TREBALO BITI OBIČNA OBJAVA, PA SE PRETVORILO U NEŠTO MALKICE DUŽE. KADA POČNEM PISATI, VALJA MI DATI 10 MINUTA I ONDA ODMAH MAKNUTI SKALAMERIJU OD MENE. RASPIŠEM SE, REČENICE SE NIŽU, A JA SVE VIŠE MOTIVISANA NOVIM IDEJAMA, KOJE MI NEZADRŽIVO NAVIRU.


***********************

PREMA MOJIM SKROMNIM PROCENAMA, PRATEĆI CENE U RADNJAMA, A JEDNA OD MOJIH VILA SUĐAJA SE VALJDA MALO DOBILA OD SREĆE, PA ME OBDARILA SA SLONOVSKIM PAMĆENJEM ZA BROJEVE, PRIMEĆUJEM DA SU U POSLEDNJIH NEKOLIKO MESECI CENE OTIŠLE GORE NAJMANJE 25% DO 30%. NAROČITO ZA ONE ARTIKLE, BEZ KOJIH SE NE MOŽE.

OKO SVAKE SLAVE POSKUPI MESO......PRE TOGA, BAŠ U VREME PRAVLJENJA ZIMNICE (SLUČAJNO, VEROVATNO) JE CENA ŠEĆERA BEZ NAJAVE. I TO ZA OHOHOJ.....

ULJE, BRAŠNO, DETERDŽENTI, MLEKO, JOGURT, JAJA, KUĆNA HEMIJA....I SL....I SL.....SAMO BEZ NAJAVE TE KLEPNU PO UŠIMA, MAHOM ONDA KADA VIDIŠ DA SE REKLAMIRAJU KAO ARTIKLI NA AKCIJI....A TOLIKO SU KOŠTALI MOŽDA JOŠ PRE NEKOLIKO DANA PO REDOVNIM CENAMA. DAKLE, NISU U PITANJU FRANCUSKI PARFEMI I FIRMIRANA GARDEROBA, VEĆ NEŠTO ŠTO MAHOM ODE KROZ WC-ŠOLJU ILI SLIVNIK. NEŠTO, BEZ ČEGA SE TEŠKO MOŽE, AKO NEĆEMO BAŠ SVI DA IDEMO KAO KLOŠARI.

PRITISAK, ONAJ DONJI, SKOČI MI NA 5000, KADA SE ZEZNEM O ODLUČIM PROŠETATI CENTROM GRADA....NA SVAKOM, ALI BAŠ SVAKOM IZLOGU KRUPNI PAPIRNI NATPISI SA OZNAKOM „RASPRODAJA 70%!“ , „AKCIJA DA NE POVERUJEŠ!“, „SVE ZA TREĆINU CENE“......RANIJE, DOK SAM BILA JOŠ NAIVNA, OBRATILA BIH PAŽNJU NA TU SILNO JEFTINU STVAR....PA SE FRAPIRALA DA JEDNO PARČE KRPE, KOJE NI ZA BRISANJE PODA NIJE, KOŠTA 10 – 15 HILJADARKI....DINARA. PA, KOLIKO LI JE KOŠTALO PRE TE ČUVENE RASPRODAJE?

JEZA ME HVATA OD PORUKA, KOJE MI POČINJU STIZATI NAKON 15-OG U MESECU.....SVI SAMO PRETE ISKLJUČENJIMA, AKO NE PLATIŠ RAČUN, ZEZNEŠ LI SE ILI NEMAŠ ODAKLE, PRIVATNI TI IZVRŠITELJ ODMAH LEGNE NA PLATU ILI PENZIJU, AKO SI MEĐU SREĆNICIMA, KOJI IH JOŠ DOBIJAJU ILI TI POPISUJE ONO OFUCANOG NAMEŠTAJA I POLURIKNULIH APARATA, ZA KOJE NA NAJLONU NE BI DOBIO NI TOLIKO DA PLATIŠ PIJAČARINU.

POSEBNA SU PRIČA RAČUNI ZA , OPET POSKUPELU, STRUJU. PRE BIH IZRAČUNALA UDALJENOST U 2 CANTIMA NPR. DO ANDROMEDE, I TO ONAKO ODOKATIVNO, BEZ TELESKOPA I OSTALE SKUPE SKALAMERIJE, NEGO RASTUMAČILA STAVKE NA JEDNOM JEDINOM MESEČNOM RAČUNU ZA STRUJU. I PRE BIH NAPAMET NAUČILA RAMAJANU I MAHABHARATU, NEGO SKONTALA KAKO TO PLAĆAM TOLIKI RAČUN ZA ISPORUČEMU MI STRUJU, UVEK KATASTROFIČNO LOŠU SUBOTOM I NEDELJOM, KADA SE NAJVIŠE KUVA, AKO NEMAM BOJLER, OD SVIH JAKIH POTROŠAČA IMAM SAMO TAJ ŠPORET, KOJI UGLAVNOM ZAOBILAZIM.

MONOPOL TI JE ČUDO! DOBIJEŠ DOZVOLU DA SAMO TI ISPORUČUJEŠ NEKU ROBU ILI USLUGU, ODMAH ŠACUJ VILU NA BODENSKOM JEZERU. SA SVE MOLOM I ČAMČIĆEM, ZVANI GLISER, OD 10 METARA, SA SVA BRODSKA MOTORA ZAJEDNO, ONA KOJA PIJU IZMEĐU 30 I 50 LITARA BENZINA NA SAT.

NE JAVLJAM SE VIŠE NA NEPOZNATE BROJEVE. ILI JE ANKETA NEKE IZVIKANE AGENCIJE, KOJA POKUŠAVA PO SVAKU CENU DOKAZATI DA JE ZEMLJA TROUGLASTA, POSTAVLJAJUĆI MI PITANJA KOJIH BI SE USTRUČAVAO I PSIHIJATAR NA VEŠTAČENJU, DA SAM, PUJ,PUJ, DALEKO BILO, KAO POSLEDICU PUKNUTOG FILMA  NAPRAVILA NEKU GADNU PIZDARIJU............ ILI MI POKUŠAVAJU UVALITI NEKU GLUPOST, OBIČNO POSTELJINU, ČUDOTVORNU, MIRNIM SNOM SPAVAŠ, OBNOVIŠ I NIVO TROMBOCITA, O OSTALIM DOBROBITIMA DA I NE GOVORIM, A KOŠTA, ETO SAMO ZA MENE SA POPUSTOM, NEKI SITNIŠ OD POLA MOJE PENZIJE. PRITOM, DOBIJAM I POKLON, SKALAMERIJU, KOJA SE NEGDE U NEMAČKOJ PRODAJE NA ULIČNIM TEZGAMA ISPRED ROBNIH KUĆA, SAMO DVADESET PUTA JEFTINIJE, SA KOJOM POSLE NEMAŠ POJMA ŠTA ĆEŠ, PA JE UVALIŠ NEKOM ZA ROĐENDAN, PRVOM PRILIKOM.

RANIJE SAM, STISKAJUĆI ZUBE I PREVRĆUĆI OČIMA, ČEKALA DA MI OPTIMISTIČNA MLADA DAMA SAOPŠTI SVE NEVEROVATNE PREDNOSTI ČUDOTVORNE NOVOTARIJE, KOJU ĆU PO TOJ BAGATELNOJ CENI DOBITI SAMO SADA I NIKADA VIŠE......ZNAM, RAZGOVORI SE SNIMAJU, DETE RADI NA PROCENAT, A I TAJ JE POSAO JEDVA PRONAŠLA, PA ONDA, TRUDEĆI SE DA NAĐEM I ONAJ POSLEDNJI MIKRONSKI OSTATAK PREOSTALOG STRPLJENJA, KAŽEM KAKO JE SVE TO JAKO INTERESANTNO, BAŠ BI MI ODGOVARALO, ALI, IMAM SADA NEKIH NEPREDVIĐENIH TROŠKOVA, PA, DA SE MI ČUJEMO ZA NEKIH 2 MESECA.......

I.....VIŠE SE NE ODAZIVAM, AKO JE POZIVALAC - NEPOZNAT. ILI VEĆ OSEĆAM DA MI RAZGOVOR NEĆE PRIJATI.

NE ODGOVARAM NA SMS PORUKE, KOJIMA MI ČESTITAJU SLAVU, BOŽIĆ, USKRS, KAO KUGU IZBEGAVAM NAROČITO ONE CIRKULARNO-STIHOKLEPAČKE...AKO NE MOŽEŠ ODVOJITI 5 ILI 6 DINARA ZA TELEFONSKI RAZGOVOR, SADA, KADA SU SE SVI MOBILNI OPERATERI PRIVELI PAMETI, PA UNORMALILI CENE IMPULSA, NEMOJ ME SE NI PRISEĆATI. ZABORAVI DA POSTOJIM!

TRUDIM SE IZBEGAVATI MOJE ŠKOLSKE DRUGOVE I DRUGARICE. 90% NJIH JE BEZ POSLA, OTPISANI I NA LISTI ZA ODSTREL, SVAĐAJU SE SA ROĐENOM DECOM I UNUCIMA OKO......LAKŠE JE NABROJATI ZBOG ČEGA NE, NEGO KONKRETNO ZBOG ČEGA. LJUBAV OSTALA NEGDE U ZAPEĆKU, ROĐENDANI SE SLAVE NA MORANJE, A NAJVIŠE SE DŽAPAJU OKO SPREMANJA KUĆE, PLAĆANJA NADUVANIH RAČUNA, PRANJA VEŠA KADA NIJE JEFTINA STRUJE, ČUVANJA I RAZVOŽENJA (AKO SU IM PRESTARELI AUTOMOBILI JOŠ UVEK U VOZNOM STANJU I REGISTROVANI) MLADUNACA NA AKTIVNOSTI (DECA SE, JE LI, MORAJU ANGAŽOVATI ŠTO VIŠE, KAKO IM NA PAMET NE BI PADALE KOJEKAKVE GLUPOSTI), REDOSLEDA KORIŠĆENJA I RIBANJA ONOG JEDNOG ŠPORETA I KUPATILA.

NA CIPELE – ZABORAVITE. AKO NISTE SAČUVALI ONE IZ RANIJIH GODINA, DOSTUPNE SU VAM JEDINO DOSTIGNUĆA KINESKE OBUĆARSKE INDUSTRIJE, KOJE SE RASPADNU NAKON JEDNE KIŠE. MI TO MOŽEMO APSTRAHOVATI, SNAĆI SE, ALI ŠTA SA DECOM, KOJIMA NOGA RASTE, KOJI MORAJU IMATI KVALITETNU OBUĆU SA ULOŠKOM, A KLEPE VAS PO UŠIMA SA CENOM DA JEDVA POTREFITE VRATA IZ PRODAVNICE.

PENZIJE I PLATE ISTE....UPS, ZABORAVIH NA ONAJ 1,25%, ŠTO NAM POVEĆAŠE U SEPTEMBRU. E, OD TOGA SE BAŠ OVAJDISMO I POSTADOSMO RASTROŠNI.

DA NE GREŠIM DUŠU......KAD NAM UDELE ONIH PET HILJADARKI, RASTROŠIMO SE KO LUDI U APOTECI, DA NABAVIMO ONAJ NEOPHODNI LEK, KOJI NAS SPAŠAVA NPR. TROMBOZE ILI SMANJUJE NIVO HOLESTEROLA, A BAŠ SLUČAJNO NIJE NA LISTI ZA PARTICIPACIJU ILI ISTA IZNOSI CELIH 20% OD CENE. UŽIVANJIMA NIKAD KRAJA, SAMO IH VALJA - PREPOZNATI.

IAKO SU MI U ŠKOLI UVEK POKLANJALI OCENU VIŠE IZ STATISTIKE, KOJU SAM MRZELA IZ DNA DUŠE, PA MI DAVALI ČETVORKU, DA MI NE BI KVARILI PROSEK, IPAK SAM NEŠTO MORALA NAUČITI. INFLACIJA (AKO JE IMA?!?!?!?!) ISKAZUJE SE PORASTOM CENA NA MALO U PRETHODNOM PERIODU.

PREMA PODACIMA REPUBLIČKOG ZAVODA ZA STATISTIKU, RAZLIKA IZMEĐU INDEKSA CENA U JANUARU 2016.GODINE OD 99,2 I DECEMBRU ISTE GODINE, NE PONOVILA SE DABOGDA, KADA JE ISTI INDEKS BIO 101,8 JE SVEGA – 2 PROCENTA. DA, DOBRO STE PROČITALI – CELA 2 PROCENTA.

DAKLE, ZAVOD ZA STATISTIKU KAŽE KAKO JE INFLACIJA U 2016-OJ GODINI BILA CELA 2 PROCENTA!!!!!!!!!!

TO ZNAČI DA JA NE TREBAM VEROVATI MOJIM OČIMA, VEĆ UVAŽENOM ZAVODU ZA STATISTIKU. ONI VALJDA ZNAJU BOLJE, NEGO U ŠTA SE JA ODOKATIVNO UVERAVAM SVAKODNEVNO.

*********************

DAKLE, KONAČNO SE NAĐOH U TEMI.

MOJ KILAVI, INERTNI, ZAGLUPLJENI NARODE (ČAST IZUZECIMA, KOJI ĆE SE PREPOZNATI PA SE NEĆE UVREDITI, (A KO SE I UVREDI, ZABOLE ME), NAPISAH OVDE SAMO NEKOLIKO CRTICA.......I TO VAM NE SMETA, NE VIDIM DA SE NEŠTO U OVOM TRENUTKU NERVIRATE I DA SE PITATE KAKO ĆETE SUTRA ŽIVETI, OD ČEGA, SA KIM, KO ĆE VAS SAHRANITI.

KAKO GOD ŠETAM PROGRAMIMA, SVUGDE OKRUGLI, OVALNI I SLIČNI STOLOVI, SA GOSTIMA, LAGANO NAMRŠTENIH ZBOG OZBILJNOSTI SITUACIJE, SVI SVE ZNAJU I NIKO NIŠTA NE GARANTUJE. SLUĐENE VODITELJKE, KOJE SE TRUDE DRŽATI STOPALA NA ZEMLJI, KAKO SE NE BI VIDELA CENA CIPELA IZ BUTIKA, ODAKLE  SU POZAJMLJENE, MAHOM SVE LJUBILE PEGLU PAR POLA SATA, POKUŠAVAJU ARTIKULISATI MEĐUSOBNO NEPOMIRLJIVE, ZAVAĐENE, KAO DA SU BABOVINU DELILI, A SAMO ZASTUPAJU INTERESE SVOJE STRANKE, OD KOJIH SVAKA DONOSI – SPAS, PREPOROD, MED I MLEKO DUNAVOM, MONSUNSKE KIŠE SA PEČENIM ŠEVAMA......

I SVI PREPAMETNI, UPLJUVAŠE SE TVRDEĆI KAKO SU ONI TO SVE ZNALI, GOVORILI, ALI IH, JE LI, NIKO NIJE SLUŠAO. ČINJENICU DA I DALJE FIGURIRAJU U SVAKOJ VLADAJUĆOJ GARNITURI (ČEST IZUZECIMA) NE POMINJU, NIJE U TEMATICI, A I KO ĆE SE MLATITI SA SITNICAMA.

BROJ SAMOUBISTAVA RAPIDNO RASTE, VIŠE NIKO NE SME NI OBJAVLJIVATI.....BOLNICE POČINJU OPERACIJE PO LISTI, ZAKAZANE ZA 2014.GODINU......KESICA HEROINA JEFTINIJA NEGO PIĆE U PROSEČNOM KAFIĆU......ŽIVI RODITELJI – MRTAV KAPITAL.

ALI, SVE TO VALJA POTISNUTI U STRANU – NAJVEĆI JE PROBLEM HOĆE LI I KADA BITI NOVIH PARLAMENTARNIH IZBORA, U ZEMLJI OD KOJE JE I BOG DIGAO RUKE.

*********************

SVOJEVREMENO SAM SANJARILA O MADAGASKARU. SADA SAM SE MALO VIŠE ANGAŽOVALA I DEFINITIVNO ODLUČILA.

ČIM SE ISPUNE USLOVI, KUPUJEM KARTU U JEDNOM PRAVCU ZA ZELENORTSKA OSTRVA. NALAZE SE NA SEVERNOM DELU ATLANTIKA KOD REGIONA ZAPADNE AFRIKE. NE OBILUJU BAŠ VODOM, ALI IMA KIŠE KOLIKO HOĆEŠ, PROSEČNE JUNSKE TEMPERATURE SU 23 oC, JANUARSKE 28 Oc, DOBRU TURISTIČKU POSETU, DIVNE DUGE PLAŽE.

VIZA SE DOBIJA NA ULASKU, TRAJE 90 DANA I KOŠTA 50 DOLARA, A NAKON TOGA, NARAVNO POD USLOVOM DA NE NAPRAVIŠ NEKU PIZDARIJU, AUTOMATSKI JE OBNAVLJAŠ ZA DALJIH 90 DANA ILI TRI MESECA. 200 $ GODIŠNJE ZA BORAVAK, TAMAN KOLIKO TE OJADE NA RAČUNIMA ZA SLABU STRUJU I JOŠ SLABIJE GREJANJE ZA 3 MESECA U SRBISTANU

ZVANIČAN JEZIK JE PORTUGALSKI, ALI SVI GOVORE ENGLESKI. I, POČEV OD 90-IH GODINA SU KRENULI U SNAŽAN EKONOMSKI RAZVOJ, IMAJU ZNAČAJNU PODRŠKU PORTUGALIJE. KAKO GOD DA JE, SAMO DA NE GLEDAM VESTI, SLUŠAM I ČITAM SA KAKVIM GLUPOSTIMA SE MI MLATIMO, UMESTO DA SE DOHVATIMO VEĆ JEDNOM PRAVOG REŠAVANJA PROBLEMA.

VI, KAKO HOĆETE.

PRIZNAJEM BEZUSLOVNU KAPITULACIJU, REVOLUCIJA MI JE VEĆ PREKO......GLAVE, A NEŠTO NI NEMAM VREMENA DA ČEKAM TU 2046.GODINU, KADA ĆE NAM BITI MNOOOOOOOOOOGO, MNOOOOOOGO BOLJE. NARAVNO, NAMA KOJI SMO PREOSTALI.

ODOH DA GLEDAM NAJPOVOLJNIJI PREVOZ. I PAKUJEM SLIKARSKI PRIBOR, VALJDA ĆU SE MOŽI IZDRŽAVATI OD SLIKANJA.

OVDE SAM – SAMO FIZIČKI. MOJE MISLI SU VEĆ HILJADAMA KILOMETARA DALEKO, TAMO, GDE SE ŽIVI JEDNOSTAVNO, SKROMNO I NIKO TE NE ZIVKA U NEDOBA, KAKO BI TE UBEDIO DA JE NJIHOVA POLITIČKA OPCIJA UBEDLJIVO NAJBOLJA I SAMO ZA NJIH TREBA GLASATI.

ADEUS. VERA NO MORE VIVE AQAI. 
Sve fotografije dodate su sa GOOGLE pretraživača

Нема коментара:

Постави коментар