17. октобар 2017.

OTVORENO PISMO GOSPODINU MITROPOLITU AMFILOHIJU RADOVIĆU

KADA DUHOVNIK, KOJI ŽIVI BEZ BILO KAKVE EGZISTENCJALNE BRIGE, NE HAJUĆI ZA PODRAZUMEVAJUĆI ZAVET SIROMAŠTVA I NE DELEĆI SUDBINU SA SVOJOM PASTVOM, ČOVEK KOJI NIJE KANONIZOVAN (ISKRENO SE NADAM DA NIKADA NEĆE NI BITI), IZJAVI PRE DVA DANA, DAKLE DANA 15.OKTOBRA 2017.GODINE,  PRILIKOM DRŽANJA LITURGIJE U PEĆKOJ PATRIJARŠIJI DA SU SRPKINJE ČEDOMORKE, ŠTO SE NAJDIREKTNIJE MOŽE TUMAČITI IZ GOVORA U, NJEMU SVOJSTVENOM STILU – BEZ OSMEHA, SA ONIM POGLEDOM IZ KOGA IZBIJA SVE, SAMO NE LJUBAV PREMA BLIŽNJEM, JER- ONE U SVOJIM UTROBAMA POBIJU ZA JEDNU GODINU VIŠE DECE NEGO ŠTO SU POBILI MUSOLINI I HITLER I BROZ  I OVI KOJI SU OVDE NA KOSOVU I METOHIJI. A HOĆETE DA KAO NAROD IMAMO BLAGOSLOV BOŽIJI” !!!!!!!!!! KAO ŽENA, KAO MAJKA, ZAHTEVAM OD MITROPOLITA AMFILOHIJA RADOVIĆA JAVNO IZVINJENJE U SVIM PISANIM I ELEKTRONSKIM MEDIJIMA, A OD SINODA TRAŽIM NJEGOVO RAŠČINJENJE! I PREDLAŽEM SVIM ŽENAMA, KOJE DRŽE DO SVOG UGLEDA, DO SVOG DOSTOJANSTVA DA SE PODNESE KOLEKTIVNA – GRUPNA KRIVIČNA PRIJAVA ZA UVREDU, UČINJENU PUTEM MEDIJA.

NE DOZVOLJAVAM DA ME BILO KO, KO NE ZNA ŠTA JE TO NOSITI DETE 9 MESECI, PREŽIVLJAVATI STRAHOVE HOĆE LI BEBA BITI ZDRAVA, HOĆE LI NASLEDITI NEKU BOLEST, HOĆE LI PODLEĆI UTICAJU ZRAČENJA, KOJIM NAS JE OBDARIO MILOSRDNI ANĐEO”…….. KO NIJE DANE PROVODIO U PONIŽAVAJUĆE SKRNAVIM PORODILIŠTIMA, BEZ SAPUNA, BEZ UBRUSA, BEZ OSNOVNIH TOALETNIH POTREPŠTINA, GADEĆI SE PONIŽAVAJUĆE NEUREDNIH TOALETNIH ČVOROVA, JER NE SME ZARAZITI TEK ROĐENU BEBU……… KO NIJE PROŠAO SVE STRAHOTE NJIHOVOG ODRASTANJA, NJIHOVE TEMPERATURE, KOJE ZA TREN MOGU PREĆI U STANJE FRASA.......... ONAJ, KO NEMA POJMA ŠTA ZNAČI PONIŽAVATI SE I MOLITI LJUDE DA POMOGNU LEČENJE SVOGA ČEDA......KO NE ZNA DA SU POTREPŠTINE ZA DECU – HRANA, ODEĆA, OBUĆA, KNJIGE I TOLIKO TOGA JOŠ, DALEKO SKUPLJE NEGO ZA ODRASLE, A NE SEĆAM SE DA JE POKRENUO INICIJATIVU U IME SINODA ZA UKIDANJE PDV-a NA SVE PROIZVODE POTREBNE DECI........KO NIKADA NIJE RAZMIŠLJAO KAKO ĆE IH ISHRANITI, KADA SE ŽIVI OD SOCIJALNE POMOĆI, JER POSLA NEMA, JER SU OBOJE RODITELJA TEHNOLOŠKI VIŠAK, PA DEDE I BABE ODVAJAJU BUKVALNO OD USTA NAJVEĆI DEO SVOJIH BEDNIH PENZIJA........KO NIKADA NIJE DIZAO KREDITE ZA NJIHOVU ŠKOLARINU, NIJE OČAJAVAO JER NE MOGU NAĆI POSAO, IAKO SU KVALIFIKOVANI, MLADI, JAKI I SPOSOBNI.......NE POSTOJI OSOBA NA OVOM SVETU KOJA ME SME NAZVATI ČEDOMORKOM, A DA JA TO OĆUTIM I UPOREĐIVATI ME SA HITLEROM!!!!!, A OVE OSTALE DA NE NABRAJAM! NITI ĆU PREĆUTATI, AKO TO ČINI DRUGIMA.


UVAŽENI MITROPOLITE, AKO SAM JA, KAO ŽENA, NEDOSTOJNA DA OBIĐEM BRODOM OKO SVETE GORE, PA ZA TO MORAM TRAŽITI POSEBNU DOZVOLU, A KAMOLI DA STUPIM NA TO SVETO TLO, KOJE, JE LI, PODNOSI SAMO BLAGOSLOVLJENA MUŠKA STOPALA, MAKAR I RANIJE PLIVALA PO TUĐOJ KRVI, NJIHOVOM ZASLUGOM PROLIVENOM.......AKO JA I MOJE SESTRE PO POLU I SUDBINI DOČEKAMO DA NAS VI TAKO RUŽNO I NEDOSTOJNO PONIŽAVATE, VREĐATE NA NEČUVEN NAČIN, ZA KOJI BI NEKO DRUGI VEĆ ISTE VEČERI ZAGLAVIO ZATVOR.......AKO ZA OVAJ GOVOR MRŽNJE OSTANETE NEKAŽNJENI.......ONDA, SAVRŠENO  SVESNA OZBILJNOSTI SVOJIH REČI I  POSTUPAKA, OGORČENA ALI PRISEBNA, JAVNO IZJAVLJUJEM DA VIŠE NI JEDAN JEDINI PUT DO KRAJA SVOG ŽIVOTA NEĆU UĆI U BILO KOJI PRAVOSLAVNI HRAM.

NE MOŽETE NAM OPROSTITI ŠTO SAMO MI – ŽENE, RAĐAMO DECU?!?!?!  PA, MI IH NOSIMO, RAĐAMO,  MI SE NAJVIŠE I BRINEMO O NJIMA, ČAST IZUZECIMA, MI SE ODRIČEMO SVEGA, DA BI NJIH NAHRANILI I PODIGLI. E, ŽAO MI JE, BOG JE OČITO ZNAO ŠTA RADI, KADA JE BLAGOSLOV RAĐANJA DAO BAŠ ŽENAMA. A, AKO DRŽAVA, CRKVA NI DRUŠTVO TO NIMALO NE OLAKŠAJU, ONDA ŽENE IMAJU POTPUNO PRAVO DA ODLUČE HOĆE LI RODITI ILI NE! 

U SVAČIJE CIPELE VALJA STATI.....SAGLEDATI SVAKU POJEDINU SUDBINU ONAKVU, KAKVA ZAISTA JESTE.....POSMATRATI SVAKI SLUČAJ ZASEBNO.....NIKO NEMA PRAVA GENERALIZOVATI NEČIJE ODLUKE, JER SVAKO IMA SVOJE RAZLOGE. A POGOTOVO NE NA OVAKO NEPRIHVATLJIV NAČIN VREĐATI I  PONIŽAVATI, TO SU NAJBLAŽI IZRAZI, KOJE MOGU NAĆI. SVAKOJ ŽENI, KOJA PRIBEGNE TOM ČINU, NI NAJMANJE LAKOM NI JEDNOSTAVNOM, MOŽE SUDITI ISKLJUČIVO BOG. NIKO DRUGI!


RAŠČINJENJE I ZATVOR – DRUGE KAZNE NEMA. 

Нема коментара:

Постави коментар