02. октобар 2018.

.....ALI NE SVOJOM KRIVICOM!
SVOJEVREMENO SU, IMA TOME MOŽDA  DVADESETAK GODINA,VEROVATNO  I DUŽE, NEZAOBILAZNI DEO SVAKOG OGLASNIKA BILA RUBRIKA "LIČNI OGLASI"TU SE MOGLO NAĆI KOJEČEGA, ALI PRETEŽNI DEO SU ČINILI OGLASI ZA TRAŽENJE BRAČNIH PARTNERA. MUŠKARCI SU NAVODILI DETALJAN OPIS SVOJE MALENKOSTI U PRECIZNIM MERAMA, NPR. 66/171/84, ŠTO ZNAČI DA SU (GARANT) UŠTINULI KOJU GODINU, VISINU MERILI U CIPELAMA BIVŠE/POKOJNE ŽENE, A TEŽINU SU USTANOVLJAVALI NA VAGI, KOJA JE UVEK MERILA 5 KG VIŠE, JE LI. POŽELJNA NOVA BRAČNA SAP(A)UTNICA JE MORALA BITI MLAĐA OKO DESETAK GODINA. NAJMANJE.

NARAVNO, NEIZOSTAVNI DEO JE BILO ZANIMANJE (NPR. VIŠI KNJIGOVOĐA U PENZIJI), FAKT DA JE STAMBENO OBEZBEĐEN, DECU NIKO NIJE SPOMINJAO. NITI JEDAN NIJE PUŠIO ILI (NE DAJ BOŽE) PIO, TO JE IZRIČITO NAGLAŠAVAO (NE ZNAM ODAKLE LI ONDA TOLIKI ALKOSI, TO VALJDA FIGURIRA SAMO U ZAKONITOJ ZAJEDNICI ŽIVOTA),   ALI ....... BRAČNI STATUS ITEKAKO JESTE. DAKLE, ILI JE BIO UDOVAC ILI RAZVEDEN, ALI UZ OBAVEZNU OPASKU „NE SVOJOM KRIVICOM“.

POTENCIJALNE UDAVAČE SU BILE NEŠTO SKROMNIJE. VIŠAK KILOGRAMA SU DEFINISALE KAO „OBLA, ALI PRIVLAČNA“, SVE SU BILE SAVRŠENE DOMAĆICE, KOJE NAPROSTO NE MOGU ŽIVETI BEZ SPREMANJA SPECIJALITETA/ZIMNICE/I SL. GODINE SU NAVODILE SAMO OKVIRNO, STAMBENI STATUS NISU SPOMINJALE, KAO NI DECU, MEĐUTIM, IZRIČITO SU NAGLAŠAVALE, ZA SLUČAJ DA SU RAZVEDENE, JEDNAKO KAO I NJIHOVI MUŠKI EKVIVALENTI – „NE SVOJOM KRIVICOM“.

SAD, KOLIKO SE NEŠTO PRISEĆAM, U VOJVOĐANSKOM ZAKONU O BRAKU JE RAZVOD LIBERALIZOVAN JOŠ 80-IH GODINA, UTOLIKO ŠTO JE POSTOJAO SAMO JEDAN OSNOV – NESAGLASNOST KARAKTERA I VASPITANJA, USLED KOJE JE DALJI NASTAVAK BRAČNE ZAJEDNICE NEMOGUĆ. DAKLE, O KRIVICI NI REČI. ALI, NIJE TO SADA TEMA.

LIČNI OGLASI SU UZNAPREDOVALI DO LEGALIZOVANOG (?) NUĐENJA SEKSUALNIH USLUGA, IZ DISKRETNO ILI OTVORENO NAGLAŠAVANJE CILJANE KAREGORIJE KAO „STARIJE GOSPODE/DAMA“ I, NARAVNO, „UZ IZVESNU NADOKNADU“. KOLIKU, NIKO OD OGLAŠAVAČA NIJE PRECIZIRAO, ALI VERUJEM DA NIJE BAŠ BILA NAIVNA.

SEKSUALNE SLOBODE SU DONELE  EKSPLICITNIJE PONUDE – DOMINANTAN/A....PASIVAN/A.....DA BI UZNAPREDOVALE DO PRECIZIRANJA (ISTOG) POLA.

PA, NEKA NEKO KAŽE KAKO SU NAM LJUDSKA PRAVA UGROŽENA!

PROBLEMATIKU NALAŽENJA NOVIH BRAČNIH PARTNERA PREUZELE SU, REKLA BIH, DRUŠTVENE MREŽE, KOJE PREMA SKROMNIM SHVATANJIMA MOJE MALENKOSTI, IMAJU SASVIM DRUGI SMISAO. NEMA VEZE, TU SE IONAKO BAŠ NIŠTA NE PITAM, KOLIKO SE GOD PONEKAD BUNILA JAVNO, NEDVOSMISLENO I ČESTO VRLO OŠTRO. KO SAM, UOSTALOM, PA JA DA MENJAM NEČIJE STAVOVE, KADA NI NA SVOJE NE MOGU NEŠTO MNOGO UTICATI?!

KADA VEĆ POSTOJI PROFIL, ONDA SE, KAKO NALAŽU PRAVILA PRISTOJNOSTI, NAPIŠE I BRAČNI STATUS. UPRAVO ZBOG IZBEGAVANJA EVENTUALNIH  NEDOUMICA. IZRIČITO SAM NA ROĐENOM MI PROFILU NAPISALA – UDATA, SADA VEĆ VIŠE OD 30 GODINA. TO BI, BAR JA TAKO MISLIM, TREBALO BITI DOVOLJNO DA ODUVA SVE EVENTUALNE ZAINTERESOVANE ZA....ODREĐENU VRSTU DRUŽENJA.

NAKON ŠTO SAM ELIMINISALA I  KLINCE OD NEKIH TRIDESETAK GODINA, KOJI SU ME U INBOX-u DIRLJIVO IZVEŠTAVALI KAKO „GODINE NISU VAŽNE“ (ZA MENE JESU, SUNCE LI TI ONO BALAVO!!!!), PA ONDA AMBICIOZNE FOTO-PORNO AMATERE SA FOTKAMA NJIHOVIH ORGANA, KOJE SAM OBAVEŠTAVALA PRE BRISANJA I BLOKIRANJA, KAKO MAGARAC IMA DALEKO VEĆI, PA JE OPET – MAGARAC, UZ PREPORUKU DA SVOJA UMETNIČKA (NE)DELA OBAVEZNO POKAŽU MAJCI, SESTRI ILI ŽENI, DOŠLI SU NA RED NOVI PRIJATELJI, KOJI ME OBAVEZNO PITAJU ZA BRAČNI STATUS. PROFIL NIKO NE KONSTATUJE NI POLA POSTO.

SVEČANO, UZ DOZU SUROVE ISKRENOSTI, IZJAVLJUJEM DA SE NALAZIM U ŽESTOKOM ISKUŠENJU.......DA NA TAKVA PITANJA ODGOVORIM – „SLOBODNA, RAZVEDENA ŠEST PUTA, NE SVOJOM KRIVICOM, JER JE SVAKI BIVŠI MUŽ BIO LJUBOMORAN!“

JAČE OD MENE, PA TO TI JE!

I STVARNO ME ČUDI KAKO ME ZAKONITI UOPŠTE TRPI, KADA SAM LAJAVA, BEZOBRAZNA, IMAM JEZIČINU ODAVDE DO KRAGUJEVCA I NAZAD, NE ZAMOTAVAM U ŠLJAŠTEĆU FOLIJU ONO ŠTO ŽELIM REĆI, UMEM ELEGANTNO DA PLASIRAM NIZAK UDARAC, ROĐENI SAM KAMPANJAC (ZNAČI – ILI RADIM ILI NE RADIM), FILMOMANIJAK, OPSEDNUTA ČITANJEM, U FAZAMA NE SILAZIM SA FEJS-a, PIJEM SAMO VINO I TO RETKO, ALI KAFU I DUVAN KONZUMIRAM U NEOGRANIČENIM KOLIČINAMA.......UMESTO DA LEPO ZBRIŠE OD MENE NA DRUGI KONTINENT. TOLERANTAN ČOVEK, NEMA ŠTA I KADA BI NOBELOV KOMITET USTANOVIO KAO NOVI LAUREATSKU KATEGORIJU NAGRADU ZA IZDRŽLJIVOST, MO(NU)MENTALNO BIH GA NOMINOVALA!

OPIREM SE OVOM PODLOM PORIVU O SAOPŠTAVANJU PRIČE O ŠEST (NEPOSTOJEĆIH) PRETHODNIH BRAKOVA, ROĐENOG MI LAPTOPA, ALI SVE TEŽE. BAŠ ME ZANIMAJU POTENCIJALNE REAKCIJE! KAD SE....OVAJ....GLUPIRAMO, ČINIMO TO DO DASKE, UMESTO DA CINCULIRAMO SA ČETVRT VIJAGRE, ZAR NE?!

UOSTALOM, KAO ŠTO REČE MOJ JEDAN MOJ ROĐAK  - JEBEŠ KARAKTER, KOJI NIJE LABILAN! KADA  PROČAČKAM PO ONO MALO PREOSTALIH VIJUGA, MORAM KONSTATOVATI DA JE LABILNOST KARAKTERA OSOBINA, NIKAKO VOLJNA RADNJA, DA NE KAŽEM DIREKTAN UMIŠLJAJ.

NARAVNO, UZ NEZAOBILAZNI USLOV - ALI, NE SVOJOM KRIVICOM!Нема коментара:

Постави коментар